|  Archief Index  |  Info  |  Contact   
 Jaqui Martin, zangeres (2012- ) 
Naast de vele optredens in Azië is Jaqui een graag geziene en populaire zangeres in de regio. Door omstandigheden staat haar website hier tijdelijk ...

 
JAZZ / SWING   ZANGERES
JAQUI  MARTIN

Nederlands    English

Welkom

Biografie

Portfolio

Foto's

Sfeerimpressies

Video / Audio

In de Pers

Links

Contact

Webdesign door
J.Verburgt

Biografie
Ik ben geboren en getogen in het noorden van Engeland. Al van jongs af aan heb ik ballet en tap gestudeerd aan de Pearl Yarwood Dance Accademy. Hier had ik mijn eerste toneel ervaring. Later, verhuisde ik naar California, waar ik Business Management studeerde. Hierna werkte ik als Catering Co-ordinator bij een groot hotel in de buurt van Los Angeles. Een paar jaar later verhuisde ik naar Nederland, omdat een grote Amerikaanse oliemaatschappij mij een baan aangeboden had om ze te helpen met het opzetten van hun nieuwe hoofdkantoor in Den Haag.
Nadat ik daar met een Nederlander getrouwd was, verhuisde ik naar het Verre Oosten als ex-pat. Eerst naar Hong Kong, gevolgd door Singapore.

In Engeland had ik in het verleden wat freelance modelling voor modeshows gedaan, wat ik weer snel op kon pakken in Hong Kong. Ook heb ik daar voor verschillende goede doelen diverse “fund raising events” georganiseerd. Mensen hoorde mij zingen tijdens KARAOKE Nights en binnen de kortste keren werd steeds vaker gevraagd of ik wilde optreden als zangeres. Men vond mij een natuurtalent! Daar zong ik met verschillende bands op diverse prestigieuze gala's.

Een paar jaar later vertrokken wij naar Singapore, waar ik een actief lid van de “ Ladies Committee” van de Hollandse Club werd. Ik was verantwoordelijk voor jeugd entertainment, het kinderkoor en andere sociale gebeurtenissen. In die rol heb ik de kans gehad om een paar van Neerlans grote sterren to mogen ontmoeten, zoals, om er maar een paar te noemen, Youp van’t Hek, Herman Van Veen, Paul van Vliet, en Berdien Stenberg. Een paar zijn zelfs bij ons thuis te gast geweest, wat ik erg leuk vond, want zo kon je hen van een andere kant leren kennen! Toen de Club mij de baan van Public Relations Officer van de Nederlandse Club aanbood, was ik natuurlijk erg gevleid, maar door de strikte werkvergunning regels van Singapore, kon ik de baan jammer genoeg niet accepteren. Door mijn volle sociale agenda, stond mijn zangcarrière op een laag pitje.

Na onze terugkomst in Nederland begon ik in 2000 weer met diverse bands te zingen. Al snel werd ik de lead singer van de voormalige The Continental Six Band, met welke ik over de hele wereld reisde. We speelden onder andere voor Ministeries, het Corps Diplomatique , Business Launches en Jazz Festivals. “Wat een kik om op de meest luxueuze plaatsen in de wereld verwend te worden door zulke gastvrije gastheren en gastvrouwen”! Dat gezegd hebbende, geeft het spelen in een Jazz Club of een echt “bruin café” mij ook heel veel voldoening. Over de laatste jaren hebben diverse bands mij gevraagd of ik met hen wilde zingen, en gelukkig word ik nog steeds gevraagd! Mijn eigen band, THE JAZZYJAX, is altijd klaar voor actie en speelt waar en wanneer nodig. Ik heb een breed repertoire, diverse genres, van Jazz, Dixieland, the American Songbook, Latin, Blues en Mainstream, tot Country en zelfs Pop. De laatste jaren zing ik nu regelmatig met een “kleine”big band, Archie & the Bunkers. We doen fantastische oude swingnummers van de thirties and fourties. ” I’m lovin’ it!”

Ik ga niet mijn hele CV in deze biografie vermelden, maar achteraf gezien heb ik spijt dat ik niet eerder met zingen ben begonnen. Wat een verschil tussen Business en Show Business! Niks is op het zelfde moment zo griezelig, stimulerend en bevredigend als het live zingen voor een dankbaar publiek.