|  Archief Index  |  Info  |  Contact   
 Jazzclub The Five(1997- 2015)  
De hele geschiedenis van deze website incl screendumps van de eerste pagina's zijn te zien. Zelfs het complete programma vanaf 1990 staat erop. Jazzclub The Five beleefde fantastische tijden totdat de grote animator en groots musicus Robert Veen helaas overleed. Daarmee kwam een einde aan deze Delftse Jazzclub.

Jazzclub The Five The Five's website historie
  Welkom

       programma
       Locatie
       Contact
       Over Ons

  Gastenboek
  Nieuwsbrief

       Bands
       Jazzlinks
       Jazz Stijlen

  Archief
  Website historie
  Fotoalbum

       Sitemap

  Webmaster


Webdesign
J.Verburgt
(terug naar het Archief)

The Talk of the town...
Hieronder staat een overzicht van de website van Jazzclub The Five van de afgelopen jaren. Niet alle layouts zijn bewaard gebleven. Een enkele is gevonden op de waybackmachine.....

1996
Het was in het begin een eenvoudige website, die op een gratis account stond van de Digitale Stad Leiden. Vrijwel geen foto's, alleen maar tekst.

1998
Hier was ook een stukje Perdido van Louis Armstong te horen. Het 19 sec durende muziekstukje was bedoeld als begintune, maar werd door Buma/Stemra afgeraden om het op de site te houden, omdat daar nog rechten op stonden....
2000
Omdat de Digitale Stad Leiden was gestopt verhuisde de site naar de server van de webmaster (Jan Verburgt). Het internet adres werd tijdelijk thefive.domeintje.net. Het tijdelijke adres bleef bestaan ondanks dat de site fysiek naar een gratis wanadoo account werd verhuisd.
2001
De website kreeg weer een nieuw gezicht. Door allerlei ontwikkelingen op het internet kwam de Jazzclub aan een gratis domeinnaam www.thefive.org. Dit heeft niet lang geduurd toen bleek dat de server niet zo betrouwbaar was. In de loop van het jaar 2002 werd 'JazzClubTheFive.nl' aangekocht.
2003
Inmiddels, mede door de nieuwe sprekende domeinnaam, krijgt de website veel bezoekers. Ook omdat steeds meer en meer mensen de jazzclub op dit medium weten te vinden.
2005
De foto galerij doet zijn intrede. Vele muzikanten die een keer opgetreden hebben staan daar. Zij hebben de site ook ondekt en de webmaster krijgt genoeg input.....
2012
Door meer informatie op de website te geven kwam er een extra navigatiebalk bij. Onderaan de pagina kan een keuze gemaakt worden tussen een zestal internet jazz-radio's. Een fotoalbum met foto's uit de beginjaren van de Broerhuisstraat 5 is te bekijken.
2011/2013
In 2011 werd een nieuwsbrief geïntroduceerd. Eerst een eenvoudig e-mailtje, in 2013 kwam het in een fraaie lay-out. Iedereen kan zich aanmelden, zodat de leden en bezoekers per e-mail hun programma kunnen ontvangen. Bezoekers van de website kunnen de nieuwsbrief van de laatste maanden nog steeds opvragen.
2014
Ontwikkelingen staan ook in 2014 niet stil en de website krijgt een kleine wijziging. De fotogalerij die in 2005 werd geïntroduceerd verdwijnt om een rustiger beeld te verkrijgen. De navigatieknopjes staan nu bijelkaar, om misschien later plaats geschikt te maken voor responsive webdesign??

Programma overzicht vanaf 1998 klik hier

® Jazzclub The Five

Welkom  |  Programma  |  Over Ons  |  Locatie  |  Gastenboek  |  Contact

shopify analytics ecommerce
tracking