|  Archief Index  |  Info  |  Contact   
 Wassenaarse Jazzclub (2006-2007) 
In 2006 was er een doorstart van, een heel goed lopende en populaire, jazzclub. Helaas kwam daar in 2007 een einde aan.

  Home | Programma | Locatie | Bestuur | Historie | Links | Contact  
 

Historie

De Wassenaarse Jazzclub, opgericht op 21 december 1975, gaat nog steeds door.............

Toen Jan Stouten Sr. in 1886 zijn barbierswinkel in Wassenaar opende, kon hij niet verwachten dat zijn twee kleinkinderen in 1975 als jazz liefhebbers het inititiatief zouden ontwikkelen om een heuse jazzclub in Wassenaar te openen.
De gebroeders Stouten werden door Jan van Laar in de jazzscene geÔntroduceerd. Een 30 jarige bruiloft en een monumentonthulling en een echte dixieland band op de Raaphorstlaan waren voor de gebroeders en Jan van Laar de aanleiding om een eigen jazzclub op te richten.
Een bestuur werd gevormd. Jan Stouten werd de voorzitter, Jan van Laar de eerste secretaris, Jan van Zijl nam de rol van tweede secretaris en ledenadministrateur op zich, Beeb Beck zorgde, gesteund door Jules Laurey, voor de financiŽn en Henk Goulooze en Wim Warburg zorgden voor de PR en de artistieke vormgeving van de periodiek van de Wassenaarse Jazz club. En de start was goed. Vanaf de eerste dag al 200 aanmeldingen en direct 100 contributiebetalende leden. De PR werd door Henk Goulooze, als echte journalist, voor zijn rekening genomen. En we hebben het geweten. In alle locale bladen werd de club perfect geÔntroduceerd. Verdere soft-sales werd bij Jan Stouten in de kapperswinkel gedaan. De ...

scroll verder...  
 

De platenspeler stond continue te draaien en heerlijke jazzmuziek galmde door de zaak aan de Oostdorperweg. De klanten konden niet weg zonder zich eerst ingeschreven te hebben bij de Wassenaarse. En ook vanaf de eerste dag hebben onze sponsors, in de vorm van advertenties, hun support voor de club uitgesproken. Kunt u zich voorstellen.... in het eerste blad hadden we al 19! advertenties!
Het Deylerhuis werd ons clubhuis en menige band heeft daar de pannen van het dak gespeeld. De club werd bij de notaris op 21 december 1975 opgericht, maar op 30 september 1976 ging het echt van start. Een fantastische zaterdagavond met de Belgische Cotton City Jazzband was een waar oprichtingsfeest. Maar ook ander bekende namen traden bij onze club op, zoals Sammy Remmington, Louis Nelson en Max Collier. De Enkhuizense Freetime was regelmatig bij de club te gast. De laatste zaterdagavond van de maand werd voor de club de clubavond.
De club heeft over de afgelopen 30+ jaar vele hoogtepunten gekend. Zo hebben we twee keer zelfs een ledenstop in moeten voeren, omdat de brandweer het toch wel onverantwoord vond om meer dan 500! leden in het kleine Deylerhuis te proppen. Vandaag de dag heeft de club nog steeds 220 leden, waarvan een vaste kern erg actief is.
Ook de Wassenaarse gaat mee met haar tijd. Hoewel we natuurlijk nog steeds grote liefhebbers zijn van echte New Orleans jazz, staan wij nu ook open voor andere jazzsoorten, waardoor een ieder die de Wassenaarse bezoekt, elke muziek van zijn gading kan vinden.
Vanaf 2007 organiseert de Wassenaarse Jazz Club iedere 4e zondagmiddag een variŽteit van jazz in ons nieuwe onderkomen "het Ruime Sop" in de Princehaven aan de Zuijlen van Neyeveltstraat 100.
Site ontwerp: J.Verburgt Email Jan Verburgt, Voor Wassenaarse Jazz Club klik op: Contact